Ti 14.11. klo 16.30-19 Qigongia ja itsehoitoa sekä Ayurveda-luento, Thea Mantsinen & Eeva Lucas-Salminen

Qigong on kiinalaista terveysliikuntaa, mutta siihen kuuluu paljon muutakin, mm. itsehoitoa. Liikkeet ja itsehoito tehdään tässä illassa seisten ja tuolilla istuen.

Qigong edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia liikunta-, keskittymis- ja hoitomenetelmin. Qigong on oppi kehon energian ylläpidosta, vahvistamisesta ja elvyttämisestä. Se vaikuttaa myönteisesti lihasten, jänteiden ja nivelten liikkuvuuteen sekä immuniteettiin. Harjoitukset ovat usein ulkoisesti yksinkertaisia, mutta vaikutuksiltaan syviä. Qigong sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Et tarvitse mitään varustuksia, etkä vaatteiden vaihtoa.

Ayurveda -luennon aiheena on Vata, Pitta ja Kapha – kehon ja mielen ominaisuuksien mukainen tyypittely intialaisessa Ayurveda-hoidossa. Tule kuuntelemaan ja selvittämään, mikä näistä on lähinnä sinua. Samalla saat tietoa omalle tyypillesi sopivista elämäntavoista.

Ayurveda on intialainen perinnelääketide joka pohjautuu tuhansia vuosia harjoitettuihin tietoihin ja taitoihin. Ayurvedaa kutsutaan ”lääketieteen äidiksi”. Ayurveda näkee ihmisen kokonaisuuten eikä ainoastaan fyysisenä kehona vaan myös tunne- ja henkisenä olentona. Tähän kuuluvatkin kaikki elämän osa-alueet: ravinto, liikunta, elämäntapa, jooga, meditaatio, hieronta ja muut hoidot.

Raapaistaan hieman pintaa ayurvedasta ja tehdään sen pohjalta ihana sinulle sopiva tuote, jota voit käyttää kotona. Kaikki pohjautuu luonnonmukaisiin ainesosiin.

Aiheen vaihdon välissä nautimme teestä ja raakakakusta. Ota mukaan villasukat ja avoin mieli!

Illan hinta: 65 €/hlö | Ilmoittautuminen (10.11.2023 mennessä): p. 050 413 8182 /Thea tai s-postilla: thea.mantsinen(at)gmail.com | theamantsinen.fi

Ayurveda-asiantuntija Eeva Lucas-Salmisen web-sivut: hoitolavaaka.fi

Kuva: Pixabay / Pradeep Kumar