Kuva: Pixabay | Rauhallista jouluaikaa &  toiveita täyttävää uutta vuotta!

Ohjelmalistan päivittäminen

Kevätkauden 2023 ohjelmatietoja kootaan tälle sivulle tammikuun puolenvälin jälkeen. Yksittäisiä tapahtumatietoja voit löytää myös Konsan Kartanon Facebook-sivulta. Kausittain vaihtuvien ohjelmatietojen lisäksi listassa on säännöllisten tapahtumien ja kokoontumisten tietoja. Kausittaiset ohjelmatiedot listana myös G.Drive:ssa.

Vielä ehdit kuuntelemaan kaksi Turun henkisen keskus ry:n torstai-illan luentoa:  to 8.12. Ylar Lindepuun ”Pelko ja toivo” – alitajunnan ja tietoisuuden suhteesta, ja to 15.12. Pentti Paakkolan ”Ensimmäisestä joulusta” ja siitä mitä silloin oikeastaan tapahtui. Lämpimästi tervetuloa!


Konsan Kartanon tapahtumat

Syksy 2022

Syyskuu

To 22.9. klo 18.30 Irmeli Mattsson: Aikarajoitetun syömisen vaikutus terveyteen ja energiatasoon

Aiheen tarkastelua tieteellisten tutkimusten pohjalta. Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen). Luennon kesto n.1,5 h.

Su 25.9. klo 12-17 SADONKORJUUJUHLA

Myyntitorilla maan antimia ja käden tuotteita. Soittoa ja laulua. Ilmainen kakkuarvonta. Täytä arpalippu paikan päällä. Puhvetissa höyryävää hernekeittoa, herkullisia konsapurilaisia (härkäpapupihvillä), pannareita, kahvia ja leivonnaisia. Tervetuloa! Järjestää: Konsan perinne- ja kulttuuriyhdistys ry. Klo 14 Navetan vintillä reikimaster Maritta Danielssonin luento: “Meditaatio mielenrauhan tuojana levottomassa maailmassa”. Torin myyntipöydät 20 €, varaukset p.044 592 9324.

Ma 26.9. klo 17.30-19.30 Hyvinvointi-ilta: Qigongia ja äänimaljarentoutus, Thea Mantsinen & Noomi Sakala

Illan hinta on 20 € (sis.niskahartiajumien itsehoitoa, qigongia, äänimaljarentoutus, tee, alv). Maksu käteisellä tai Mobile Paylla paikan päällä. Ilmoittautuminen: p. o40 718 8864, noomi.muru(at)gmail.com

Qigong
Vetäjä: Thea Mantsinen p. o50 413 8182, https://www.theamantsinen.fi,
https://www.facebook.com/mielikehoenergia

Qigong edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia liikunta-, keskittymis- ja hoitomenetelmin. Harjoitukset ovat usein ulkoisesti yksinkertaisia, mutta vaikutuksiltaan syviä. Qigongia varten et tarvitse mitään varusteita. Tule sellaisena kuin olet.

Äänimaljarentoutus
Vetäjä: Noomi Sakala, p. o40 718 8864, noomi.muru(at)gmail.com

Uppoudu lempeään äänimaljojen sointiin, joka hoitaa kehoa ja mieltä. Äänimaljat värähtelevät taajuudella, joka auttaa rentoutumaan ja hoitaa sinua solutasolla asti. Äänimaljat luovat upeita, nousevia ja laskevia ääniaaltoja, jotka auttavat aivojasi hidastamaan ja sinua pääsemään meditatiiviseen tilaan. Maljat myös vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja rauhoittavat autonomista hermostoa. Voit ottaa mukaasi joogamaton ja viltin, jonka alla on mukava rentoutua ja paeta hetkeksi arjen velvollisuuksia turvalliseen ja lämpöiseen rauhaan.

PERUTTU To 29.9. klo 18.30 Lasse Aitokari: Haich, Brunton ja Cayce

”Vihkimys”, ”Egyptin salaisuuksien jäljillä” ja ”Nukkuva profeetta” kirjojen kertomukset muinaisesta Egyptistä uusien tutkimusten valossa. Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen). Luennon kesto n. 1,5 h.  Luento siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Lokakuu

Su 2.10. klo 12-18 Dokumenttielokuva “Ilmiö Bruno Gröning”

Elokuva on 3-osainen, 95 minuuttia / osa. Osien välissä pidetään noin puolen tunnin tauko. Teetarjoilu. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen lahjoitus.

PERUTTU To 6.10. klo 18.30 Jukka Viertomanner: Muutoksen ajan ja sen aikataulun tarkastelua

Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen). Luennon kesto n. 1,5 h.

Su 9.10. klo 10-16 Tarot-kurssi 2, Tuula Huhtala

Kurssilla opit käyttämään intuitiota, värejä, symboleja ja oppikirjan sanoman. Käytämme Aleister Crowleyn ”Tarot – sielun peili” -kirjaa sekä Thoth Tarot- kortteja, joita voit kurssilla lainata, jollei ole vielä omia. Saat kirjallisen materiaalin, mutta kurssilla aloitetaan heti parityöskentely, että asiat jäävät helpommin mieleen. Kurssille on helppo osallistua, vaikka et olisikaan käynyt 1-kurssia. Ota mukaan kortit ja kirja, jos sinulla on.  Hinta 89 € sis. lounaan + kahvin/teen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: p. o41 707 1920 tai sähköposti: tuula.huhtala(at)windowslive.com
www.tarottuula.wordpress.com; Instagram: @tarottuula.

To 13.10. klo 18.30 Seppo Ilkka: Olemmeko valmiita muuntumaan kohti vapauden aikaa?

Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen). Luennon kesto n. 1,5 h.

Ma 17.10. klo 17.30-19.30 Hyvinvointi-ilta: Qigongia ja äänimaljarentoutus, Thea Mantsinen & Noomi Sakala

Katso tiedot 26.9.

To-su 20.-23.10. klo 9 -16.30 Nordic Harp Meeting,  Pohjoismainen Harpputapaaminen, workshopit

Tapahtuma on vuosittainen harpun- ja harpunsukuisten soittimien soittajien tapaaminen, johon ovat kaikki muutkin kansanmusiikin harrastajat tervetulleita. Tapahtuma koostuu workshopeista, luennoista, soitinesittelyistä, jamittelusta sekä julkisesta yleisökonsertista. Tapahtumaan voi tulla myös, vaikkei soittaisikaan mitään soitinta, myös pelkästään nauttimaan musiikista ja lämminhenkisestä yhdessäolosta. 

Osallistumismaksu koko ajalta on 80 € sisältäen ateriat. Harpun alkeisopetusta on myös tarjolla, mikäli joku on kiinnostunut harpusta soittimena. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman nettisivuilta: www.nordic-harp-meeting.eu.

Tapahtuman englanninkielinen ohjelma löytyy myös Konsan etusivulta ”Ajankohtaista” otsikon alla olevasta ohjelmalinkistä.

La 22.10. klo 20 Nordic Harp Meeting- päätöskonsertti

Huom. Aloitusaika siirtynyt aiemmin ilmoitetusta (klo 19) tunnin myöhemmäksi. Paikka: Konsan Kartano, Virusmäentie 9, Turku. Vapaa pääsy!

Ti 25.10 klo 18-21 Valon juhla – Dipawali & Govardhan festivaali

Tiistaina 25. lokakuuta vietämme kahta Intian rakastetuimmista juhlista, Valon Juhlaksi kutsuttua Dipawalia, ja samaan aikaan myös suloista Govardhan Festivaalia. Tapahtumapaikka: Konsan Kartanon vintti. Tervetuloa kaikille ☀🙏 !
  • Ohjelma: Bhajanien laulaminen, puja-seremonia, prasadam (eli siunattujen ruokien tarjoilu), luento illan teemasta
  • Osallistujat saavat halutessaan tuoda hedelmiä, makeisia, mehua tai kukkia, ja ne tulevat osaksi tapahtuman kulkua ja tarjoilua.
  • Paikka: Konsan Kartano, Virusmäentie 9, Turku
Tilaisuuden järjestää International Pure Bhakti Yoga Society.
 
Vapaa sisäänpääsy! Tiedustelut: p. o45 7874 6232

To 27.10. klo 18.30 Merja-Riitta Hämäläinen ja Milja Kivi: Elämänvoimaa luovasta taidetyöskentelystä

Elämäntaidekoulu Ilo    Luovuus on voimavara, joka on rakennettu jokaiseen ihmiseen. Luova taidetyöskentely on löytöretki elämään, sen tutkimattomille alueille, omiin tunteisiin ja ajatuksiin. Elämäntaide on taiteeksi tarinoitua elämää. www.elamantaidekoulu.fi

Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).

La 29.10 klo 10-18 Vapaaksi kuoresta- päivä, Sanna Suutari ja Luke Hay

Päivän aikana tutustutaan käytännön kautta lempeään ja syvälliseen itsetuntemusmenetelmään nimeltään Self inquiry. Menetelmän avulla mieli ja keho vapautuu vaikuttaen kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiin. Lue tarkemmin, mitä Self inquiry on, mihin se auttaa, ja miten sitä tehdään käytännössä.

Sanna Suutari on itsetuntemus- ja ihmissuhdeohjaaja. Hän on kirjojen Maailman lyhyin matka ja Kuoren läpi vapauteen kirjoittaja. Luke Hay on sertifioitu Living inquiry -ohjaaja. Molemmilla on monen vuoden kokemus syvällisestä itsetuntemuksesta ja muiden tukemisesta tällä samaisella polulla.

Päivän aikana on lounastauko ja kahvitauko. Tuo mukanasi lounasta (sen voi säilyttää ja lämmittää paikan päällä). Vaihtoehtona on syödä alakerran Navetta kortteliravintolassa. Talo tarjoaa kahvin/teen. Puhekieli on suomi. Osallistujamäärä on maks. 8 henkilöä + ohjaajat (Sanna & Luke). Osallistumismaksu 95 €. Ilmoittautumiset: sanna(at)vapaaksikuoresta.com. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä. ♥ Sanna & Luke /
https://vapaaksikuoresta.com/self-inquiry
www.vapaaksikuoresta.com  ja www.freedomfromtheshell.com

Su 30.10. klo 17-18.30 Kristalliäänimaljarentoutus, Satu Kekäläinen / Sagastina

Aluksi laulamme vokaalilaulua saadaksemme yhteyden itseemme ja toisiimme. Sitten kristalliäänimaljasoittoa ja lopuksi keskustelua äänihoitokokemuksista. Tuo mukanasi vesipullo, alusta ja mahdollisesti tyyny ja peitto, että voit makoilla soiton ajan rentoutuen. Osallistumismaksu 20 €. Ilmoittautuminen 29.10. mennessä tekstiviestillä p. o40 705 5774.

Marraskuu

To 3.11. klo 18.30 Irmeli Aijaskave: Ihmiskunnan kehitys ja juurirodut

ETÄNÄ (tarkemmat tiedot ilm. myöhemmin). Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen). Luennon kesto n. 1,5 h. 

Ma 7.11. klo 17.30-19.30 Hyvinvointi-ilta, Qigongia ja äänimaljarentoutus, Thea Mantsinen & Noomi Sakala

Ks. tiedot 26.9.

To 10.11. klo 18.30 Petri Lahtinen: Orfilaista ja Pythagoralaista elämänviisautta

Ohjeita puhtauteen jälleensyntymiseen ja tuonpuoleiseen liittyen. Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).

To 17.11. klo 18.30 Pertti Koivunen: Sukupolvien kronikka ja Suomen kansan piilotettua historiaa 

Ihmisen näkyvän tiedostetun maailman ja sisäisen alitajuisen maailman heijastukset nykypäivän todellisuuteen. Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).

La-su 19.-20.11. klo 10-18 (la) ja klo 10-16 (su) Luova tauko, ilon ja elinvoiman latauskurssi, Merja-Riitta Hämäläinen

Luovaa taidetyöskentelyä, elämän tarinointia taiteeksi – Luovaa liikettä ja kehon viisauden kuuntelua – Pysähtymistä, aistimista, voimaantumista. Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka kaipaavat elämäänsä voimaantumista, uusia näkökulmia tai rentoutumista ja irtiottoa arjen kiireistä. Osallistuminen ei vaadi minkäänlaisia taitoja. Utelias mieli oman elämän tutkimiseen riittää. Tule tutkimaan marraskuisia sisäisiä maisemiasi. Hinta 240 €, sis alv. Jos varaat paikkasi 30.9. mennessä, hinta on 220€, sis alv. Ilmoittautumiset p. 050 527 6193 tai merjariitta.hamalainen(at)ikarosterapia.com  www.elamantaidekouluilo.fi

Ti 22.11. klo 17.30-19.30 Hyvinvointi-ilta, Qigongia ja äänimaljarentoutus, Thea Mantsinen & Noomi Sakala

Illan hinta on 20 € (sis.niskahartiajumien itsehoitoa, qigongia, äänimaljarentoutus, tee, alv). Maksu käteisellä tai Mobile Paylla paikan päällä. Ilmoittautuminen: p. o40 718 8864, noomi.muru(at)gmail.com

Katso lisätietoja 26.9. Huom. Muuttunut ajankohta, siirretty viikkoa aiemmaksi tiistaille. (Sateenkaarisanomien ilmoituksessa ma 28.11.)

To 24.11. klo 18.30 Elossa Tuntevainen, Tunnetaitoja kaikille ry:  Tunnetaidot voimavaraksi

ETÄNÄ (tarkentuu)  Tunnetaidot voimavaraksi, tukemaan jokaisen arkea, menetelmiä hyödyksi ammattilaisille. Luennon sisältö: ”Tunnetaitoja kaikille” -pakka, tunnetaitojen merkitys arjessa sekä itsemyötätuntoharjoituksia. Luento on interaktiivinen – kysymykset ja keskustelu on tervetullutta. Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).

Joulukuu

To 1.12. klo 18.30 Hannu Sirkkilä: Henkisen älyn tarve, sisältö ja käytäntö 

Miten voimme kehittyä henkisesti ja käyttää henkisyyttä elämän arjen tilanteissa? Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).

Ti 6.12. klo 12-17 JOULUMARKKINAT

Kaikkea hyvää ja kaunista pöytään ja pukinkonttiin. Myyntipaikat 20 €, varaukset p. 044 592 9324.

To 8.12. klo 18.30 Ylar Lindepuu: Pelko ja toivo 

Alitajunnan ja tietoisuuden suhde ihmisessä ja kulttuureissa. Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).

To 15.12. klo 18.30 Pentti Paakkola: Ensimmäinen joulu Mitä silloin oikeastaan tapahtui?

Turun henkinen keskus ry:n luentosarja. Oviraha: 6 €,  jäsenet 3 € (sis. yrttiteen).


Päivittyvät tiedot löydät myös GDrive-linkistä . Turun henkinen keskus ry:n luennot tästä.


Toistuvat kokoontumiset

Bruno Gröningin Turun ystäväpiirin yhteisötunnit joka kolmas viikko maanantaisin klo 18.30 (alkaen 19.9.). Yhteisötunti edesauttaa johdatuksen jälkeen syventymistä Bruno Gröningin oppiin. Jatkamme henkisen parannuksen voiman vastaanottamista itsemme ja muiden hyväksi. Mikäli haluat uutena tulla mukaan kokoontumiseen, niin olethan etukäteen yhteydessä puhelimitse p. o50 374 2515 / Aino Sydes

Web-sivut: https://www.bruno-groening.org/fi


 

Esko Jalkanen – Luonnonvoimat yhdistys ry.  keskiviikkoisin klo 18 (parittomat viikot) Turun kuntoutusryhmä (Stella Aboensis – valon välittäjät). Kaikki peruskurssin käyneet mukaan! Paikka: Navetan Vintti. Lisätiedot: Paavo Suorsa, paavo.suorsa(at)gmail.com tai Minna Laakso, minna.m.laakso(at)hotmail.com. web-sivut: https://eskojalkanen.net

Gurdjieff-ryhmä tiistaisin klo 18. Keskustelemme havainnoista viikon varrella ja teemme tehtäviä elämässä. Toimintamme perustuu G.I. Gurdjieffin opetuksiin ja perinteeseen. Mukaan pääsee etukäteen sopimalla. Hyväksymme satunnaisen etsijän joskus myös ilman ennakkovarausta, joten kannattaa käydä tutustumassa. Osallistuminen 4€/krt. Lisätiedot: paavo.nevalainen(at)gmail.com.

 


Reiki-tapaamiset maanantaisin klo 18 (joka kk:n viimeinen maanantai), ohjaaja reikimaster Maritta Danielsson
Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat käyneet Reiki 1 ja Reiki 2 kurssin Usuin menetelmällä. Keskustellaan ja hoidetaan toisiamme. Voit ehdottaa aiheita ja ideoita. Tule tutustumaan ja viihtymään yhdessä. Hinta 10€/krt. Ilmoittaudu ma-pe klo 20-21, p. o44 200 4402 / soitto tai tekstiviesti.

Turun henkinen keskus ry:n luennot, Torstaisin klo 18.30. Luento-ohjelma Turun henkinen keskus ry:n sivulla. Luentojen tiedot julkaistaan myös Sateenkaarisanomissa. Lisätiedot p. 044 592 9324.

Aurinkokuoron harjoitukset  Lisätiedot p. 044 592 9324


Menneet ohjelmat (arkisto)

Kevät 2022 pdf

Syksy 2021 pdf

Kevät 2021 pdf


etusivu

Konsan Kartano | Turun Luontaishoitola |
Virusmäentie 9 | 20300 Turku FI | Kartta |
+358 (0) 44 592 9324 | info(at)konsankartano.fi