Ma-su 10.-16.7. klo 9-17 Gokul Yogan kesäkurssi – Maha Yogi Gokulacandra Dās & muita opettajia

Sinä joogasta kiinnostunut, tervetuloa harjoittelemaan Maha Yogi Gokulacandra Dāsin opastuksella. Tämä on MY Gokulacandra Dāsin vuoden ainoa vierailu Suomessa, joten paikat voivat mennä nopeasti. Maksettu kurssi toimii paikan varaajana. Kurssille voi osallistua myös etänä zoomin avulla.

Koko viikon hinta: 550€ | Ke – Su: 450€ | Ma & Ti: 70€ / päivä

Opetuskielinä on englanti & suomi.

Lisätiedot & ilmoittautuminen: info(at)gokulyoga.fi  / p. 046 956 5794

Päivät sisältävät fyysisen asanaharjoituksen lisäksi pranayama-, ja meditaatioharjoituksia lattialla istuen joten varaa sopivat vaatteet päivään sekä muistiinpanovälineet.

Pidämme päivittäin lounastauon 12.45-14.15. Lounas ei sisälly hintaan, joten mukaan omat eväät; ruokailla voi myös muualla, esim. samassa rakennuksessa kortteliravintolassa (ellei se ole kesätauolla).

Kurssin aikataulu

Ma-Ti 10.-11.7 klo 9-17

Opettajina: Anurāga Devi Dasi, Yogeśvara Dās, Rasa Sarāni Devi Dasi

Kurssiaihe: Vidyastana – introducing the goal and the path – harjoituksen ja päämäärän esittely. Jos Gokul Yoga ei ole aiemmin tuttua, suosittelemme osallistumista ensin maanantain ja tiistain kurssipäiville, ennen loppuviikon ohjelmaa MY Gokulacandran kanssa. Maanantai ja tiistai toimivat myös itsenäisenä kokonaisuutena, jos loppuviikon ohjelmaan ei pääse osallistumaan.

Ke – Su 12.-16.7 klo 9-17

Opettajina: Maha Yogi Gokulacandra Dās, Yogeśvara Dās, Rasa Sarāni Devi Dasi
Kurssiaihe: Sambandha – Invitation to the practise – kutsu harjoitukseen

Perustajasta ja suuntauksesta

Maha Yogi Gokulacandra Dās (Jani Jaatinen) on harjoittanut joogaa yli 20 vuotta ja on vuonna 2012 perustetun Gokul Yoga -koulun perustaja. Hän aloitti joogaan tutustumisen hänen ystävänsä sekä elinikäisen opettajansa Janne Kontalan kanssa.

Syvässä yhteydessä perinteiseen joogaan Gokulacandran harjoitus keskittyy sisäiseen harjoitteluun. Sen erityinen holistinen laatu tulee esiin harjoituksen ominaisesta tavasta työskennellä fyysisen, energisen/emotionaalisen, henkisen/älyllisen, eksistentiaalisen ja hengellisen alustojen kautta samanaikaisesti, mikä on tyypillinen Patañjalilainen tapa lähestyä joogaa.

Gokulacandra on koonnut ja organisoinut harjoituksen pyrkimyksenään suojella ja ylläpitää autenttista joogaperinnettä. Joka jatkuu elävän oppilasketjun avulla, siihen vihittyjen oppilaiden ja opettajien välityksellä (Gaudiya Vaisnava Sampradaya).

Suomalainen Gokulacandra asuu tällä hetkellä Malesiassa vaimonsa ja perheensä kanssa. Omassa studiossaan opettamisen lisäksi hän matkustaa ympäri maailmaa opettamassa. Opettajana Gokulacandra on käsittämättömän omistautunut, vilpitön ja rehellinen joogi. Hän jakaa tietämystään joogasta tarkasti, selkeästi, dynaamisesti, ja ymmärrettävästi perinteitä kunnioittavalla, autenttisella tavalla.

Maha Yogi Gokulacandra Dās - Jani Jaatinen

Maha Yogi Gokulacandra Dās | FB-sivut

Muista opettajista

Kurssin muut opettajat, Anurāga Devi Dasi (Maria Mukasei), Yogeśvara Dās (Juan Chaahk Balam) ja Rasa Sarāni (Johanna Ahola) ovat kaikki opiskelleet läheisesti MY Gokulacandra Dasan kanssa useiden vuosien ajan ja he ovat omistautuneet välittämään tietoa eteenpäin ymmärryksellään ja sydämellään.

Anurāga Devi Dasi (Maria Mukasei) on sertifioitu joogaopettaja Tallinnasta, Virosta, joka on harjoittanut joogaa vuodesta 2014. 2019 Maria aloitti harjoituksensa ja opinnot Mahayogi Gokulacandran ohjauksessa. Siitä lähtien hänen henkilökohtaiseksi tavoitteekseen on tullut palvella opettajansa tehtävää. Tällä hetkellä hän asuu Borneolla ja opettaa säännöllisesti Gokul Yoga Shalassa. Toisena intohimonaan on Intialaisen lääketieteen, Ayurvedan opiskelu ja on parhaillaan suorittamassa Ayurveda-tutkintoa.

Yogeśvāra Dās on alunperin kotoisin Meksikosta. Hän on opiskellut Hatha Yogaa Yoga Institutessa Mumbaissa, Intiassa ja jatkoi Ashtanga Vinyasan pariin Mysoreen, Intiaan. Todellinen omistautuminen löytyi kuitenkin Mahayogi Gokulacandra Dās in opetuksista heti, kun heidän tiensä kohtasivat. Opettajansa harjoituksista ja opetuksista inspiroituneena Yogeśvāra Dās alkoi harjoittaa bhakti -joogaa Gaudiya Vaisnava -hengellisen perinmyslinjan alla ja noudattaa Gokul Yoga -järjestelmää palvellakseen opettajansa tehtävää. Yogeśvāra toimii nyt Kota Kinabalussa, Malesiassa ja opettaa Gokul Yoga -studiossa sekä toimii opettajien kouluttajana ja mentorina.

Rasa Sarāni Devi Dasi (Johanna Ahola) on valmistunut ensimmäisestä opettajakoulutuksestaan vuonna 2007, ja on ohjannut päätoimisesti siitä lähtien. Hän on käynyt ensimmäisen Gokul Yoga koulutuksensa 2018 Kroatiassa Mahayogi Gokulacandra Dāsin kanssa, jonka jälkeen hän kuvailee työn joogan parissa todella vasta alkaneen. Tämän jälkeen joogan opiskelu on jatkunut tiiviisti Gokulacandran henkilökohtaisessa ohjauksessa (upasana) osana lähimpien oppilaiden muodostamaa opiskeluryhmää (sangha). Palvelustehtävänään hän pitää erityisesti Gokul Yogan Suomi sekvenssin kehittämistä ja inspiroimista. Johanna ohjaajana on autenttinen ja välitön. Hän kannustaa oppilaitaan kysymään rohkeasti kun jokin harjoituksessa mietityttää.

Kurssin aiheesta

Varsinainen jooga alkaa sambandhasta. Yksi sambandhan ulottuvuus on vaihe, jossa kehitetään henkilökohtainen opettaja – oppilas suhde harjoituksen aikana (upasana) joka pohjaa elävään opetuslinjaan (parampara). Sambandha ilmenee kuitenkin vasta sen jälkeen, kun vidyastana – harjoituksen teoreettinen kenttä ja päämäärä, on filosofisesti ymmärretty ja psykologisesti hyväksytty.

Teorian, tavoitteen ja päämäärän hyväksyminen tulevat ennen varsinaista käytäntöä ja harjoitusta. Näin tavoite määrittää keinot ja käytäntö on polku päämäärään. Parampara (perimyslinja) tarkoittaa, että teoria, käytäntö ja päämäärä tulevat samasta lähteestä, käytännöllisen suhteen kautta, elävän perimyslinjan edustajalta.

Joogafilosofiaa/-psykologiaa ei voi oppia vain lukemalla kirjoja. On mahdotonta ymmärtää käytäntöä erottamalla sen kontekstista, ilman henkilökohtaista suhdetta kyseiseen harjoituskulttuuriin. Tavoitetta ei voi saavuttaa vain uskolla ja hyvillä aikomuksilla (BG 16.23) Jos yritetään erottaa teoria, henkilökohtainen suhde perinteeseen, opettajaan, käytäntöön ja päämäärään (vidyastana – upasana – sadhana – gati), koko käytäntö menetetään (BG 4.2).

Tämä kurssi antaa mahdollisuuden ymmärtää harjoituksen päämäärän. Se on samalla kutsu harjoittelemaan perustajan MY Gokulacandran johdolla ja muiden sille omistautuneiden opettajien kanssa.

 

Pixabay (muok.)