LUONTAISHOITOLA

Vaihtoehtoishoitola, missä apu on lähellä kun terveys horjuu. Turun Luontaishoitolassa voit ammentaa myös uutta elinvoimaa säilyttääksesi nykyisen terveytesi ja energisyytesi.

Tarjolla olevia palveluita ja niiden tarjoajat

ANTLIZ KASVOANALYYSI
Kasvot kertovat tunnetusti monta tarinaa, mutta tiesitkö, että niistä voi lukea myös esim. mineraalipuutokset? Antlitz-kasvoanalyysi on saksalaisen Kurt Hickethierin 1900-luvun alussa kehittämä menetelmä, jossa kasvojen ihon värien, rasvaisuuden, kiillon, näppylöiden, ryppyjen sekä muiden ihon pinnan muutosten perusteella määritetään kehon mahdolliset mineraalien puutokset.
AROMATERAPIAHIERONTA
Erikoistunut kiputiloihin.
Aromaterapia on psyykeä rauhoittavaa ja lihaksia rentouttavaa kevyttä hierontaa tuoksuvin öljyin. Öljy valitaan jokaiselle henkilökohtaisesti fyysisten ja psyykkisten oireiden mukaan.
ASTROLOGIA
Astrologinen kartta on työväline, jonka avulla voidaan saada vihjeitä ihmisyksilön luonteesta, taipumuksista ja elämänkulusta. Astrologia sopii itse- ja ihmistuntemuksen lisäämiseen. Lisäksi sillä on käyttöä mm. erilaisissa valinta- ja kriisitilanteissa sekä ihmissuhdeongelmissa.
BACHIN KUKKATERAPIA
Tohtori Edward Bachin 1930 luvulla kehittämä hellävarainen, yksinkertainen ja tehokas kokonaisvaltainen hoitomuoto. Kukkauutteita on 38 kpl joilla saadaan yhteys sielun, mielen ja kehon välille.
 • Kirsi Kanervala
BERARD AIT - KUULOTAITO
Berard AIT on kuuloaistin harjoitusmenetelmä, joka edellyttää vain kahta 30 minuutin hoitokertaa päivässä kymmenen päivän ajan. Se on tarkoitettu korjaamaan kuuloyliherkkyyksien, vääristymien ja jälkikaikuviiveiden lisäksi huonoa tasapainoa ja koordinaatiota, heikkoa keskittymiskykyä sekä masennusta ja unihäiriöitä. Ohjelmaan kuuluu kolme kuulotestiä; alussa, keskellä ja lopussa. Ensimmäinen kuulotesti on ilmainen eikä sitouta varsinaiseen hoitoon.
BIOENERGIA-INFORMAATIOKENTÄN OIKAISU
Bioenergiahoito korjaa hoidettavan energiakentän ja nostaa samalla energian tasoa ja laatua. Olo on rentoutunut ja rauhallinen. Hoidon aikana parannettava voi nähdä visioita menneisyydestä tai tulevaisuudesta sekä ottaa vastaan informaatiota arkitasoa korkeammalta tasolta. Tuloksena tapahtuu parantuminen erilaisista sairauksista.
 • p. +372 508 2748
EKOKAMPAAJA
Luonnonmukaisia hiusten ja hiuspohjan hoitoja savella ja merilevällä. Rentouttava pään hieronta, kasvivärjäykset, hiusten leikkaukset. Hiusten käsittelyjä luontoa ja ihmistä kunnioittaen.
 • p. 040 563 6490
ENERGIAHOITO
Energiahoito auttaa ihmistä saamaan kosketuksen omaan inspiraation lähteeseensä, antaen suuntaa ja rohkeutta. Sen tehtävänä on puhdistaa, eheyttää ja harmonisoida ihmisen energiajärjestelmä niin, että hänen oma parannusjärjestelmänsä aktivoituu.
 • Kirsi Kanervala
 • p. 040 5940410
  • p. 050 521 0210
  HENKIPARANNUS
  Henkiparannuksessa välitetään parantavaa voimaa korkeimmalta. Lopputulos on aina korkeimman käsissä.
  • Kirsi Laine
  • p. 040 861 1324
  HIERONTA (klassinen)
  Klassinen hieronta sopii niin rentoutumiseen kuin lihasjännitysten ja -kipujen hoitoonkin. Verenkierto ja ja kuona-aineenvaihdunta vilkastuu, jolloin kudosten ravinnon- ja hapensaanti paranee. Hieronta on myös mahdollisuus kuunnella kehoa ja herkistyä sen tarpeille ja saada itsehoito-ohjeita.
  INTIALAINEN PÄÄHIERONTA
  Pään ja kasvojen ohella käsitellään myös niska-hartiaseutu ja käsivarret. Otteet vaihtelevat painalluksista ja sivelyistä voimakkaisiin aaltomaisiin hierontaliikkeisiin. Pään alueen rentoutus rauhoittaa mieltä ja antaa hyvää oloa koko keholle.
  INTUITIIVINEN HIERONTA
  Koko kehon hieronta, rentouttavan tai energisoivan öljyn kanssa. Hieronnan aikana saa keho/auraluennan, joka kertoo hieman mitä keho ja mieli työstää, ja esim. mitkä elementit ovat pinnalla.
  INTUITIIVINEN KEHOTERAPIA
  Intuitiivisen kehoterapian tavoite on aukaista tunnelukkoja ja vapauttaa ihmisen henkisiä voimavaroja kehotyöskentelyn kautta. Intuitiivinen hoitaja löytää kullekin asiakkaalle ja jokaiselle hoitotapahtumalle omat menetelmänsä.
  • p. 050 521 0210
  KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS
  Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin. Se on kokonaisvaltainen mobilisaatiohoito, jolla voidaan hoitaa kaikenlaisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia tehokkaasti ja kivuttomasti. Kalevalaisen jäsenkorjauksen tavoitteena on asiakkaan elintoimintojen palauttaminen normaaliin tilaan hoitamalla hänen tuki- ja liikuntaelimistössään olevia poikkeavuuksia ja epätasapainotiloja kehon ja nivelten liikeratoja hyväksi käyttäen.
  KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA/REFLEKSOLOGIA
  Ikivanha hoito, jonka avulla voidaan analysoida ja hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoitoa käytetään elvyttämään kehon omia parantavia voimavaroja. Hoito sopii mm. erilaisiin jännitystiloihin, aineenvaihduntaongelmiin, tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin, hormonaalisiin ongelmiin, kipu- ja särkytiloihin, tiettyihin verenpaineongelmiin, migreeniin, paniikkihäiriöön, stressiin.
  • Henrietta Nurmi
  • p. 045 2385248
  LYMFAHOITO
  Lymfahoito on kevyttä sively- ja pumppaushierontaa, jolla kiihdytetään lymfa- eli imusuonten toimintaa. Neste ja kuona poistuvat, keho rentoutuu ja solutoiminta elpyy. Hoitokohteita: turvotukset, säärihaavat, kuolio, krooniset tulehdukset (poskiontelo), iho-ongelmat, venähdykset, säryt, reuma, fibromyalgia, unettomuus sekä leikkausten esi- ja jälkihoito.
  • p. 044 592 9324
  NAPRAPATIA
  Naprapatia on nikamien, nivelten ja niitä yhdistävien pehmytkudosten tutkimus- ja hoitomuoto. Käsittely on pehmeää ja kivutonta liikehoitoa (manipulaatio), jolloin esim. lukkiutunut nikama saatetaan liikkuvaksi. Tyypillisiä nikamalukkiutumisoireita ovat päänsärky, niskakipu, käsien ja jalkojen puutuminen (iskiasoireet), rinta- ja selkäkivut sekä suolistohäiriöt.
  • p. 044 592 9324
  PARISUHDE- JA SEKSUAALITERAPIA
  Läheisten ihmissuhteiden suoma ”hoivaava lohtu” suojaa sekä fyysiseltä että psyykkiseltä sairastumiselta. Se lisää myös vastustuskykyä. Tunnekeskeisessä pariterapiassa tarkastellaan, miten ihmiset ovat suhteessa toisiinsa ja millä tavoin heitä voidaan parisuhteen kriisiydyttyä auttaa löytämään uutta yhteyttä. Tunnekeskeinen pariterapeutti auttaa paria muuttumaan niin, että kumpikin vahvistuu ja tulee ravituksi tässä prosessissa. Pariterapian keinoja sovelletaan myös entistä enemmän ”yksilöllisten” ongelmien hoidossa.
  Seksuaaliterapialla pyritään löytämään vastauksia seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin ja ratkaisuja parisuhdeongelmiin. Sen avulla pyritään auttamaan muun muassa sairauden aiheuttaessa ongelmia, seksuaalisissa itsetunto- ja sukupuoli-identiteettikysymyksissä. Terapian tavoitteena on auttaa asiakasta ja/tai paria tulemaan tasapainoiseksi ja eheäksi, se soveltuu kaiken ikäisille ihmisille. Vastaanotolle voit tulla yksin tai kumppanisi kanssa. Seksuaaliterapia tapahtuu lämminhenkisesti luottamuksellisen keskustelun keinoin.
  PSYKOLOGINEN VYÖHYKETERAPIA
  Keho muistaa erilaiset tunne-elämää järkyttävät tapahtumat, jotka sitten koemme kipuina, jännityksenä ja ahdistuksena. Psykologisessa vyöhyketerapiassa kehon tunnelukkoja avataan vyöhykeratahieronnalla sekä kehon kipupisteitä hoitamalla. Ihminen alkaa tiedostaa traumansa ja oivaltaa ratkaisun.
  • Henrietta Nurmi
  • p. 045 2385248
  ROSEN-TERAPIA
  Rosen-hoito on kehollinen käsittely, jonka aikana asiakas voi keskittyä kehonsa kuuntelemiseen uudella tavalla. Se on tervetullut pysähdys kiireisen arjen keskelle ja tarpeellinen muistutus siitä, että olemme enemmän kuin pää ja aivot. Se mahdollistaa kehon toimintoihin vaikuttavien tunnelukkojen avaamista. Lisäinfoa www.rosenmetodi.fi
  Selvänäköinen auralukemus
  Auralukemuksessa katsotaan luettavan energiakentässä olevaa informaatiota koskien hänen tällä hetkellä työstämiään asioita. Tieto välitetään luettavalle mm. symbolisin kuvin. Lukemuksesta voi olla apua elämän kriiseissä ja käännekohdissa.
  Selvänäköistunto
  Omat kysymyksesi otetaan huomioon. Ne voivat olla suhteista, työasioista, opiskelusta, terveydestä sekä laajasti henkisistä koetuksista tai kokemuksista. On myös mahdollista syventyä aikaisempiin elämiin ja yhteyteen henkioppaitten kanssa. Saat tarvittaessa työvälineitä käyttää omia voimavarojasi.
  SHIATSU
  Shiatsu tasapainottaa kehoa ja mieltä parantaen energiavirtauksia, verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihtoa. Käden ja peukalon painallusten avulla tapahtuva rytminen hoito kohdistuu koko kehoon, jolloin jännitykset, kivut sekä erilaiset patoutumat purkautuvat ja hyvinvointi lisääntyy.
  • Kirsi Kanervala
  • p. 040 5940410
  TAROT-TULKINTA
  Tarot-kortit toimivat “tulkinnantekijän” apuvälineenä. Korttipakassa on 78 korttia, jotka ovat tavallaan symbolinen “käsikirjasto” ihmiselämän eri aspekteista ja asioista. Tulkinnan tekijä on useimmiten yhteydessä tulkittavan korkeampiin olemuspuoliin (sielu tai korkeampi minä).
  VOICEMASSAGE
  Äänen rasittumiseen on usein syynä kiristyneet lihakset ja väärä äänenkäyttö. Voicemassagessa eli äänihieronnassa äänentuottoon liittyvät lihakset rentoutetaan ja opetetaan ihminen samalla tunnistamaan omat lihaksensa ja niissä olevat virhetoiminnot. Näin hoidon vaikutukset jäävät pysyviksi.
  • p. 044 592 9324
  Äitiys- ja perhevalmennus, synnytyskeskustelu
  Onko edellisestä synnytyksestä jäänyt pelkoja vai oletko ensisynnyttäjä ja tuleva synnytys jännittää? Tule yksin tai kumppanisi kanssa keskustelemaan luottamuksellisesti, pyrkimyksenä lieventää jännitystä ja pelkotiloja. Tavoitteena luoda pohja mahdollisimman hyvälle uudelle synnytyskokemukselle tai aikaansaada rauhallinen mieli, jotta voit nauttia perhe-elämästä. Kanssani voit myös keskustella synnytyskivunhoitoon liittyvistä asioista.

  Palveluiden tarjoajien aakkosellinen luettelo löytyy tästä.


  puh. 044 59 29 324

  turunluontaishoitola@gmail.com